Activiteiten 2021

Onderhoud Sint Servaasbron

Op zaterdag 1 mei was het dan zover. Een aantal broedermeesters en een van de dames waren aan de bron om het voorjaarsonderhoud aan de tuin rond dit mooie, aan onze patroonheilige gewijde, monument. We hadden een goede opkomst en er is hard gewerkt om de tuin weer toonbaar te maken voor aanvang van de Sint Servaasweek, uiteraard met inachtneming van de coronaregels.

Onze deken en Margot van het kerkbestuur kwamen langs om ons te voorzien van koffie en wafels, waarbij de deken ook nog een kleine primeur voor ons had. Onze voorzitter Math kreeg het eerste exemplaar van een nieuwe thematische wandelroute "Van Basiliek naar Bron en terug" uitgereikt en alle aanwezige broedermeesters kregen een exemplaar, waarvoor dank.

Onderstaand een foto impressie van de dag die werd afgesloten met een heildronk op Sint Servaas.

 

En het eindresultaat. Op naar een mooie Servaasweek.

De vlaggen gaan weer uit

De "Vlaggenstekers van St. Servaas", een groepje vrijwilligers dat voornamelijk uit broedermeesters bestaat heeft aan het begin van de Servaasweek ervoor gezorgd dat de basiliek en de bron er weer feestelijk uitzien met wapperende vlaggen in de torens van de westbouw en bij de ingang van de bron. Alle vlaggen zijn in de afgelopen periode vervangen, omdat de tand des tijds sporen begon na te laten en nu kunnen we er weer jaren tegenaan.